Solliciteer bij Smartphoto

Uw sollicitatie komt rechtstreeks bij deze werkgever terecht.
Uw gegevens worden nooit gebruikt om door te geven aan derden.

Bestand uploaden

Smartphoto maakt kwalitatieve gepersonaliseerde fotoproducten voor meer dan vier miljoen klanten in heel Europa. Bij smartphoto vind je niet alleen de strafste foto-ideeën, maar ook de tofste jobs. Dat heeft alles te maken met de unieke persoonlijkheid van dit beloftevolle groeibedrijf uit Wetteren. De meeste medewerkers blijven hier dan ook jarenlang hangen. CEO Stef De corte licht toe wat zijn bedrijf zo onweerstaanbaar maakt voor werknemers.

Reden 1: een sterk groeibedrijf met toekomst

Smartphoto is al een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste e-commercespelers in België. Het bedrijf dankt die positie aan zijn voortdurende innovatie, legt CEO Stef De corte uit: “Wij verkopen geen fotoproducten, maar helpen onze klanten mooie herinneringen te bewaren. Dat doen we op de meest uiteenlopende manieren. Zo lanceren we tot 40 nieuwe producten per jaar. Vanaf zomer 2020 verdubbelen we onze productieoppervlakte met 7000 m². Onze medewerkers hebben die nieuwe oppervlakte al liefkozend tot de gift factory gedoopt.” (lacht)

Reden 2: de leukste collega’s

Die medewerkers zijn de andere grote kracht van smartphoto. Het bedrijf investeert echt in de juiste profielen, niet alleen wat betreft hun competenties, maar ook hun persoonlijkheid. Die moet immers goed aansluiten bij de informele sfeer die in het bedrijf heerst, op alle niveaus: “Mijn deuren en die van de andere managers staan inderdaad altijd letterlijk open”, zegt Stef De corte. “Maar ook de sfeer tussen de medewerkers onderling is heel joviaal en ontspannen. We organiseren dan ook regelmatig team buildings en als er een mijlpaal behaald wordt trakteren we iedereen op pizza, frietjes of Chinees. Maar onze medewerkers zetten zelf ook veel op poten. Zo wordt er hier ’s middags vaak gegamed, en na de uren staat er regelmatig een filmavondje op het programma. Die initiatieven tonen volgens mij aan dat de sfeer hier echt goed zit. Er is dan ook uitzonderlijk weinig verloop bij onze mensen.”

Reden 4: een goede work-life balance

Iedereen ondernemer wilt echter niet zeggen dat er bij smartphoto geen plaats is voor een gezond evenwicht tussen werk en privé. Wel integendeel, benadrukt Stef De corte: “We genieten hier allemaal van glijdende uren. Iedereen is vrij om te starten tussen 7 uur en 10 uur en volgt zijn eigen uren op. Zo kan je je privézaken veel beter regelen. Daarnaast is het ook makkelijk dat ons bedrijf heel centraal is gelegen in Wetteren. Urenlang in de file staan om op je werk te geraken is er bij ons dus niet bij.”

Lees meer