Solliciteer bij Smartphoto

Uw sollicitatie komt rechtstreeks bij deze werkgever terecht.
Uw gegevens worden nooit gebruikt om door te geven aan derden.

Bestand uploaden

De coronacrisis zet onze maatschappij voor zware uitdagingen. Snel aanpassen en vlot schakelen zijn een must geworden. Daarom besliste CEO Stef De corte nog voor de aanbevelingen van de overheid om het webshopteam van smartphoto fulltime thuis te laten werken. “Smartphoto bewijst met deze beslissing dat de gezondheid en het welzijn van mensen op de eerste plaats staan”, zegt webshopmanager Mathieu Lanssens. “Een sterke beslissing. Daar kunnen we als medewerkers alleen maar bewondering voor hebben.”

Lanssens is in juni 2020 in het webshopteam van smartphoto begonnen als manager, maar amper vier maanden later kreeg hij al een grote uitdaging: een groep van twaalf medewerkers klaarstomen om 100% van de tijd thuis te werken. “Op 12 oktober kregen we ’s middags de beslissing van onze CEO te horen, ’s avonds waren onze designers hun grote computerschermen in de auto aan het duwen en onze fotografen hun fotostudio aan het afbreken om thuis op te zetten. Het moest snel gaan, maar het was de juiste beslissing”, zegt Lanssens.

Luisterend oor

Volgens de manager is het nu belangrijker dan ooit om te tonen dat je als leidinggevende aanwezig bent. “En niet gewoon online zijn, maar ook écht een luisterend oor zijn. Niet iedereen past zich even vlot aan aan deze nieuwe situatie, sommigen hebben het er moeilijk mee dat ze niet weten wanneer ze hun collega’s nog eens in het echt zullen zien. Maar het team weet dat ze bij mij terecht kunnen. Open communicatie is bij thuiswerk nog crucialer geworden. Je moet duidelijk zijn in wat kan en wat niet, maar je moet ook tonen dat je aanspreekbaar bent, ook al zit je niet bij elkaar.”

Goeie afspraken maken goeie vrienden, weet Lanssens ondertussen. “Iedereen moet met dezelfde tools werken. We hebben nu ook een app waarmee we bijhouden hoelang iemand aan een project heeft gewerkt. Niet om mensen te controleren — ik heb alle vertrouwen in dat iedereen zijn job naar behoren doet. Wel om hen structuur te geven. Ze kunnen zien hoeveel uren ze aan iets hebben gewerkt, en zo een beetje de workflow van op kantoor nabootsen.”

Lees meer