Solliciteer bij Smartphoto

Uw sollicitatie komt rechtstreeks bij deze werkgever terecht.
Uw gegevens worden nooit gebruikt om door te geven aan derden.

Bestand uploaden

Iets meer dan twee miljoen: dat is hoeveel bestellingen smartphoto in 2020 heeft verwerkt. Ook dit jaar draaien de machines op volle toeren. Smartphoto groeit, en daar speelt de technische dienst van het Wetterse bedrijf een belangrijke rol in. Zij oliën letterlijk de machines zodat de productie vlot verloopt. “Onze techniekers zijn gekend en geliefd in het hele bedrijf”, zegt teamleider Dirk Desair. “Zij zijn het die een issue met een machine oplossen of ergens een verbetering aanbrengen. Dat maakt iedereen goedgezind, hé.” 

Samen met zijn ploeg van zes techniekers staat Dirk in voor het onderhoud en de herstelling van enerzijds de machines op de productievloer en anderzijds de infrastructuur op de twee sites van smartphoto in Wetteren. Ze hebben hun handen vol, want niet alleen zetten stijgende productieaantallen de machines meer onder druk, door innovaties binnen smartphoto komen er ook regelmatig nieuwe state of the art machines of technologieën bij die de ploeg onder de knie moet krijgen. “Dat maakt de job net uitdagend”, zegt Dirk. “De evoluties gaan razendsnel en we zitten bijlange nog niet aan de limieten van de technologie. Smartphoto zit graag op die golf van vernieuwing en als techniekers surfen we mee.”

Van simpele handpers tot ingewikkelde printer: het grote en diverse machinepark van smartphoto vraagt een brede algemene technische kennis. “We vragen veel van onze techniekers op dat vlak”, geeft Dirk toe. “Maar goed, we weten ook dat het bijna onmogelijk is om elke machine door en door te kennen. Gelukkig heeft iedereen in het team wel een beetje zijn favoriet waar hij alles over weet.” 

Feeling met de visie

Een paar extra handen om de machines aan te pakken is zeker welkom op de technische dienst van smartphoto, meent de teamleider. Ook HR officer Lisa Creël vindt het tijd om een extra onderhoudstechnieker in dienst te nemen. “Om mee te kunnen met het groeiverhaal en de innovaties van smartphoto, zeker. Maar enkelen in het team gaan stilaan ook richting pensioen. We willen er nog van profiteren om hun ervaring te laten delen met nieuwe aanwinsten voor ze ons bedrijf na meer dan twintig jaar verlaten.”

Maar niet zomaar om het even wie komt in het team terecht: “Je moet passen bij onze familie”, vindt Dirk. “Dus niet enkel de juiste technische kennis en ervaring zijn belangrijk, er moet een klik zijn met de rest van smartphoto. We zijn een warm bedrijf waar iedereen klaarstaat om te helpen, flexibel is tijdens het hoogseizoen en met veel respect voor elkaar samenwerkt”, zegt hij nog. “We hechten er veel belang aan dat sollicitanten feeling hebben met die visie en waarden van smartphoto.”

Maar wie zijn kans waagt, krijgt er ook iets voor terug, pikt Lisa in: “Wie vooruit wil gaan in zijn skills krijgt daar bij ons zeker de kans toe. In Dirks team zijn sowieso groeimogelijkheden op vlak van technische kennis. Maar ook als het op loon aankomt, kunnen mensen groeien. We zijn hier met hen transparant over. Ze weten waar ze starten, maar ook waar ze op termijn kunnen naartoe evolueren.”

“Van zodra ik merk dat die persoon ermee weg is, krijgt hij of zij meer vrijheid. Ik ben niet het soort teamleider dat constant over de schouders meekijkt. Dat is een mentaliteit die trouwens voor heel het bedrijf geldt; we geven onze mensen veel vertrouwen. Mensen appreciëren dat, en geven dan ook veel energie en effort terug aan de organisatie.”

Een bende tevreden medewerkers, dus. Dat heeft veel te maken met de manier van werken en de filosofie bij smartphoto, maar ook met wat er gemaakt worden, vindt Dirk. “Onze fotoproducten zijn een leuke herinnering voor onze klanten. We maken mensen blij met wat we afleveren en dat is ook voor ons plezant. Het is fijn om te weten dat je ook als technieker een stukje bijdraagt tot een product dat een glimlach op iemands gezicht brengt.”

Lees meer