Vijf goede redenen

Vijf goede redenen om bij smartphoto aan de slag te gaan

Smartphoto maakt kwalitatieve gepersonaliseerde fotoproducten voor meer dan vier miljoen klanten in heel Europa. Bij smartphoto vind je niet alleen de strafste foto-ideeën, maar ook de tofste jobs. Dat heeft alles te maken met de unieke persoonlijkheid van dit beloftevolle groeibedrijf uit Wetteren. De meeste medewerkers blijven hier dan ook jarenlang hangen. CEO Stef De corte licht toe wat zijn bedrijf zo onweerstaanbaar maakt voor werknemers.

Reden 1: een sterk groeibedrijf met toekomst

Smartphoto is al een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste e-commercespelers in België. Het bedrijf dankt die positie aan zijn voortdurende innovatie, legt CEO Stef De corte uit: “Wij verkopen geen fotoproducten, maar helpen onze klanten mooie herinneringen te bewaren. Dat doen we op de meest uiteenlopende manieren. Zo lanceren we tot 40 nieuwe producten per jaar. Vanaf zomer 2020 verdubbelen we onze productieoppervlakte met 7000 m². Onze medewerkers hebben die nieuwe oppervlakte al liefkozend tot de gift factory gedoopt.” (lacht)

Reden 2: de leukste collega’s

Die medewerkers zijn de andere grote kracht van smartphoto. Het bedrijf investeert echt in de juiste profielen, niet alleen wat betreft hun competenties, maar ook hun persoonlijkheid. Die moet immers goed aansluiten bij de informele sfeer die in het bedrijf heerst, op alle niveaus: “Mijn deuren en die van de andere managers staan inderdaad altijd letterlijk open”, zegt Stef De corte. “Maar ook de sfeer tussen de medewerkers onderling is heel joviaal en ontspannen. We organiseren dan ook regelmatig team buildings en als er een mijlpaal behaald wordt trakteren we iedereen op pizza, frietjes of Chinees. Maar onze medewerkers zetten zelf ook veel op poten. Zo wordt er hier ’s middags vaak gegamed, en na de uren staat er regelmatig een filmavondje op het programma. Die initiatieven tonen volgens mij aan dat de sfeer hier echt goed zit. Er is dan ook uitzonderlijk weinig verloop bij onze mensen.”

Reden 3: iedereen ondernemer

Een van de redenen waarom medewerkers zich zo goed voelen bij smartphoto, is dat iedereen inspraak krijgt, legt de CEO uit: “Wij zien al onze medewerkers als ondernemers. Werkelijk iedereen, van onze managers tot werkelijk iedereen op de werkvloer, kunnen ideeën aandragen waar ook écht naar wordt geluisterd. Je kan hier mee aan het roer staan en mee dingen veranderen. Hiërarchische structuur en bureaucratie zijn ons vreemd. We zien onszelf eerder als streetsmart: geen topdown structuur en regelneverij, maar een pragmatische no nonsense aanpak die vooruitgang en snelheid mogelijk maakt. Zelfs Steven Van Belleghem stond met open mond te kijken van onze snelheid! Onze tijd gaat niet naar vergaderen, maar naar het concreet realiseren van onze plannen.”

Reden 4: een goede work-life balance

Iedereen ondernemer wilt echter niet zeggen dat er bij smartphoto geen plaats is voor een gezond evenwicht tussen werk en privé. Wel integendeel, benadrukt Stef De corte: “We genieten hier allemaal van glijdende uren. Iedereen is vrij om te starten tussen 7 uur en 10 uur en volgt zijn eigen uren op. Zo kan je je privézaken veel beter regelen. Daarnaast is het ook makkelijk dat ons bedrijf heel centraal is gelegen in Wetteren. Urenlang in de file staan om op je werk te geraken is er bij ons dus niet bij.”

Reden 5: ontwikkel jezelf

Tot slot biedt smartphoto zijn medewerkers uitgebreid de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Niet alleen op de werkvloer aan de hand van open en constructieve feedback, maar ook dankzij opleidingen. “We vinden het belangrijk dat onze mensen zich verder ontwikkelen”, bevestigt Stef De corte. “Daarom bieden we uitgebreide mogelijkheden voor opleidingen en trainingen. We houden hier jaarlijks een aanzienlijk budget voor opzij, waarna onze medewerkers zelf voorstellen mogen doen voor opleidingen die ze willen volgen of events die ze willen bezoeken. En soms reiken we zelf suggesties aan vanuit onze evaluaties.”

Redenen genoeg dus om aan de slag te gaan bij smartphoto. Wil jij ook deel uitmaken van dit toffe team en je schouders mee onder een van de grootste e-commercebedrijven van België zetten? Bekijk dan hier onze vacatures of bezorg ons je CV en motivatie op solliciteren@smartphoto.com .