Testimonials Development Team

development team
IT e-commerce

 

Het Development Team is een onderdeel van het IT team. Een developer bij smartphoto bouwt mee aan ons eigen ontwikkeld platform. De voornaamste applicatie is onze webshop. Deze website bevat op zich al verschillende applicaties, maar daarnaast zijn er nog tal van eigen applicaties. Zo hebben we bijvoorbeeld applicaties voor het beheren van prijzen en producten of een eigen CMS systeem. Hier vind je enkele getuigenissen van developers bij smartphoto.


 

Maak kennis met Jo, senior web developer

Jo - senior web developer

Wat doe je precies?

Binnen smartphoto, werk ik in het Development Team. Ik werk aan de website waarmee je foto producten kunt maken. Meer specifiek, hou ik me vooral bezig met de interactive editors. Deze editors laten toe dat de klant een gepersonaliseerd product kan maken op een eenvoudige manier.
Sleep simpelweg je foto op je product, vergroot of verklein de foto en pas een effectje toe op een foto.
Het is ook mogelijk om tekst toe te voegen en te experimenteren met verschillende fonts en kleurtjes.
Je kunt ook tussen voorgedefinieerde ontwerpen kiezen en die aanpassen.

En als het iets technischer moet: ik hou me vooral bezig met onze interactieve editors die gemaakt zijn met HTML5, CANVAS en ECMASCRIPT. Op die manier geven we de klanten de mogelijkheid om hun producten te ontwerpen zoals ze dit zelf willen.

Wat spreekt je het meeste aan bij smartphoto?

Je bent niet gewoon een uitvoerder, maar je kunt zelf mee actief denken aan oplossingen of verbeteringen voorstellen.
De glijdende uren maken het zeer handig om privé en werk op elkaar af te stemmen.

Hoe omschrijf je de sfeer bij smartphoto?

Samen met vrienden iets uitbouwen.

Welk deel van je job doe je het liefste?

Structuur brengen in code door problemen uit te rafelen in kleinere te beheersen gescheiden blokjes.

Wat is het leukste project waaraan je gewerkt hebt?

Er zijn projecten die toffe, nieuwe functionaliteit brengen voor de klant. De leukste projecten vind ik echter diegene waar we de code kunnen vereenvoudigen en robuuster maken.
Dit kan bijvoorbeeld door de code base zo veel mogelijk strong typed te maken. Op die manier wordt het moeilijk om de code base verkeerd te gebruiken. De beste manier is echter nog steeds door te vereenvoudigen, zodat code gewist kan worden. 🙂

Welk project is je bijgebleven?

Restricties op tekstzones. We hebben 2 soorten tekstzones: tekst die in een rechthoek moet passen en tekst die een curve moet volgen. Voor beide types moeten we berekenen of de tekst binnen de rechthoek past of niet voorbij de curve gaat. Hiervoor hebben we telkens andere ‘resources’ nodig. Vooraleer we die metingen kunnen doen, moeten we asynchrone ‘resources’ laden en dat is geen sinecure.

Het moeilijkste deel was evenwel om ervoor te zorgen dat alles transparant bleef voor de code base.

Zou jij graag de collega worden van Jo? Solliciteer spontaan door je cv te mailen naar solliciteren@smartphoto.com.


 

Maak kennis met Tom, Team Leader

Tom - Team leader

Wat doe je precies?

Ons Development Team is verantwoordelijk voor de e-commerce website van smartphoto. Daarbij aansluitend moeten we alles optimaliseren en nieuwe grote projecten op poten zetten. Ikzelf ben Team Leader van de developers. Dit houdt in dat ik ervoor moet zorgen dat het werk verdeeld wordt. Hierbij is het belangrijk dat de opleveringen van code en de kwaliteit in het oog gehouden wordt. Ten slotte zorg ik ervoor dat de communicatie over development en deadlines naar andere teams op punt gehouden worden.

Wat spreekt je het meeste aan bij smartphoto?

Het relatief kleine team binnen een middelgrote onderneming zorgt voor een toffe sfeer. Iedereen krijgt veel verantwoordelijkheid, en dat is volgens mij een grote troef van smartphoto.

Hoe omschrijf je de sfeer bij smartphoto?

De sfeer bij smartphoto is familiair, los en relax. Stress binnen het Development Team is volledig onder controle en de sfeer tussen de collega’s is perfect.

Welk deel van je job doe je het liefste?

Het bedenken en uitvoeren van nieuwe werkwijzen of processen die (hopelijk) het werk optimaliseren, versnellen of leuker maken. Dit zijn dingen waar ik mij graag mee bezig hou en waarin de meeste uitdaging vind.

Wat is het leukste project waaraan je gewerkt hebt?

Het volledig herschrijven van onze editor waarmee printjes besteld worden was een hele uitdaging. Eerst en vooral was dit een project dat vanaf nul begon, met als gevolg compleet nieuwe code. Ik vind het plezant om dit uit te denken en eraan te werken.
Ten tweede was dit ook een project waar veel mensen op zaten te wachten. Hierdoor kwam er veel feedback en er was ook direct resultaat te zien op de website.

Welk project is je bijgebleven?

Het moeilijkste project was zonder twijfel het upgraden van onze code om efficiënter met Google Analytics te communiceren. Dit kwam niet zozeer door dat de code zo complex was. Het moeilijkste was de grote hoeveelheid betrokken teams en mensen, elk met hun eigen ideeën en vereisten.

Wil jij in het team van Tom werken? Solliciteer spontaan door je cv te mailen naar solliciteren@smartphoto.com.


 

Maak kennis met Bart, Software Architect

 

Wat doe je precies?

Ik maak software voor een fotoproducten webshop.

Wat spreekt je het meeste aan bij smartphoto?

Wat mij het meeste aanspreekt bij smartphoto is de gevarieerde architectuur. Daardoor blijft het voor mij als Software Architect na al die jaren nog steeds uitdagend. Wij zijn nu bezig met een migratie project naar de cloud en daarin kan ik genoeg uitdaging vinden.

Hoe omschrijf je de sfeer bij smartphoto?

Los.

Welk deel van je job doe je het liefste?

Het ontwerpen van de architectuur in functie van de schaalbaarheid en de betrouwbaarheid.

Wat is het leukste project waaraan je gewerkt hebt?

Het migratieproject van ons platform naar GCP is het project waaraan ik het meeste plezier beleef. Het is een groot project waarmee we vorig jaar startten. En het is bovendien een project waarmee we nog een tijdje zoet zullen zijn.

Welk project is je bijgebleven?

De migratie naar “license free” fonts is een project dat me bijgebleven is omdat het lastig was. Dat komt doordat er steeds nieuwe problemen uit de lucht vielen. En daarenboven was het een voor mij ongekend terrein en was er een grote tijdsdruk.

Wil jij een collega worden van Bart? Solliciteer spontaan door je cv te mailen naar solliciteren@smartphoto.com.


 

 

Interesse in een job in het Development Team?

Indien je wil meewerken in ons team, neem dan contact op met de personeelsdienst via
0491 57 62 20 of solliciteren@smartphoto.com.


Bekijk al onze openstaande vacatures bij smartphoto of solliciteer spontaan door je cv te mailen naar solliciteren@smartphoto.com.