Testimonials Analyse Team

Het Analyse Team is een onderdeel van het IT Team. Dit team staat in voor het schrijven van functionele analyses en usability testen. Hier vind je een getuigenis van een Functioneel Analist bij smartphoto.


Maak kennis met Phaedra, functioneel analist

Phaedra - functioneel analist

Wat spreekt je het meeste aan bij smartphoto?

Wat mij het meeste aanspreekt bij smartphoto is de werkomgeving en verder ook de variatie in mijn job. Daarnaast apprecieer ik ook de mogelijkheden die er bestaan om door te groeien binnen het bedrijf.

Hoe omschrijf je de sfeer bij smartphoto?

Er heerst hier een heel toffe en informele werksfeer met fijne collega’s waar er zeker al eens gelachen mag worden. 🙂

Wat doe je precies?

Ik werk als functioneel analist en usability expert binnen de IT afdeling. Ik analyseer de wensen van onze klanten en vertaal die zo goed mogelijk in concrete, technisch haalbare voorstellen. Mijn collega developers zorgen vervolgens voor de ontwikkeling van deze voorstellen. Dit zijn voornamelijk functionele wijzigingen die de gebruiksvriendelijkheid van de website optimaliseren en het bestelproces van klanten aangenamer maken. Daarnaast ben ik ook project manager, waarbij ik IT projecten opvolg en mijn collega’s begeleid van analyse tot testing.

Welk deel van die job doe je het liefste?

Vooral het brainstormen en samen analyseren spreekt mij aan. Met collega’s een probleem oplossen of bepaalde wensen van klanten mogelijk maken … Op die manier komen we dan tot een mooi eindresultaat.

Welk project is je bijgebleven?

Vorig jaar was één van de leukste projecten het ontwikkelen van een nieuwe preview voor onze cilindrische producten.
Er is heel veel onderzoek gebeurd naar een goed werkende preview die het design van onze klant mooi weergeeft op het product.
Dit was voor mij één van de tofste projecten omdat verschillende pistes bekeken zijn geweest en het een uitdaging was om tot een goed voorstel te komen. Uiteindelijk zijn we tot een mooi en werkend eindresultaat gekomen.

Wat vond je het meest uitdagende project?

Een van de moeilijkste projecten was de nieuwe flow van onze kaartjes die we in 2016 gewijzigd hebben.
Ik was hier toen ongeveer een jaar aan het werk en dit was het eerste grote project dat ik mocht analyseren.
Voor dit project was het nodig om een grondige kennis te hebben van de interne systemen en voor mij was het een grote uitdaging om veel van deze kennis te vergaren op een korte periode.

Zou jij graag de collega worden van Phaedra? Kijk dan snel of er een vacature open is!


Interesse in een job binnen het Analyse Team?

Indien je wil meewerken in ons team, neem dan contact op met de personeelsdienst via
0491 57 62 20 of solliciteren@smartphoto.com


Bekijk al onze openstaande vacatures bij smartphoto of solliciteer spontaan door je cv te mailen naar solliciteren@smartphoto.com.