IT E-commerce

Bij smartphoto staat de klant centraal.
We hebben een eigen e-commerce platform uitgebouwd om ervoor te zorgen dat onze klanten alle producten vlot kunnen bestellen. Op dit platform draaien de websites in meerdere talen.

Verder hebben we een set van tools ontwikkeld waarmee onze producten en de duizenden designs kunnen beheerd worden. Hierdoor hebben onze klanten een waaier aan keuzes om de producten aan te passen naar eigen smaak.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door onze IT afdeling. We zijn constant bezig om dit platform uit te breiden zodat onze klanten een unieke koopervaring beleven.

Ben jij een gepassioneerd IT’er en wil jij werken bij één van de grootste e-commerce bedrijven van België? Bekijk dan snel onze vacatures!

De leukste job vind je immers bij smartphoto.be!

IT bij smartphoto
smartphoto IT team

 


 

Maak kennis met het IT Team

Het IT Team bestaat uit het Analyse Team, het Development Team, het Test Team en het System Team.


Het Analyse team

Het Analyse team analyseert de behoeften van klanten of andere afdelingen; op basis hiervan wordt een functionele beschrijving gemaakt. Deze beschrijving is de handleiding waarop de developer zich baseert om de applicaties te programmeren.

functioneel analisteOm tot een goed verloop van het project te komen, overlegt de functionele analist met verschillende mensen. Daartoe worden kleine teams samengesteld. Hierin zitten typisch iemand van het Development Team, een tester en een key user. De analist volgt het project op van bij de start tot wanneer het wordt afgesloten.

De Functioneel Analist is ook een expert in usability en organiseert daarom testen voor gebruikers. Hierbij worden klanten uitgenodigd om de website te testen. De klant krijgt korte scenario’s die uitgevoerd moeten worden. De analist bekijkt de acties van de gebruiker aandachtig. Op die manier ontdekt de analist onduidelijkheden en deze proberen we op te lossen.

Zou jij graag deel uitmaken van dit team? Kijk snel of er een vacature open is!

Lees ook wat Phaedra te vertellen heeft over haar job binnen dit team.


Het Development Team

We willen dat ons platform steeds beter en sneller wordt en daarom zijn er steeds aanpassingen nodig. Hiervoor zorgt het Development Team.

Stijn -developerOmdat we verschillende soorten applicaties hebben, bestaat het team uit developers met elk hun eigen specialisatie. Onze websites en editors zijn het werkterrein voor web developers met kennis van MVC, HTML5, Typescript en CANVAS.

Een wiskundige geest kan zich uitleven op het renderen of het uitwerken van één of ander complex algoritme. Programmeurs met een voorkeur voor WPF werken aan een Thin Client applicatie of een tool om designs te beheren.

We willen ons platform migreren naar de cloud. Daarom komen ook mensen met kennis van GCP, GOCD, docker, … goed van pas.

Voel jij je geroepen om deel uit te maken van dit team? Bekijk dan onze vacatures.

Lees ook wat enkele developers vertellen over hun job binnen dit team.


Het Test Team

Omdat we bugs op onze website willen vermijden, wordt elke wijziging grondig getest door ons Test Team. Hiervoor maken onze testers een testplan. Een tester beschrijft hierin alle mogelijke use cases. Al deze mogelijke gevallen worden stuk voor stuk getest.

functioneel testerDe testers maken daarom deel uit van het projectteam. Ze overleggen met de leden van het project team zodat ze een duidelijk beeld krijgen van wat gewenst is. Als een applicatie bugs bevat of niet doet wat ervan verwacht wordt, dan wordt dit gelogd in ons tracking systeem. Dit bug tracking systeem wordt door onze developers opgevolgd.

Daardoor zijn onze testers de bewakers van de kwaliteit van onze website en onze tools.

We spreken van functionele testen wanneer de tester de applicatie gebruikt zoals een gebruiker dit doet. Met dit verschil dat de tester alle mogelijke cases moet testen. En omdat onze klanten verschillende soorten devices en browsers gebruiken, moeten applicaties overal even goed werken. Daarom zullen de testers ook alle devices en browsers testen.

Daarnaast maakt ons Test Team ook automatische testen.

Wil jij graag deel uitmaken van dit team? Bekijk onze vacatures.

Ben je benieuwd naar wat Joana te vertellen heeft over haar job binnen dit team?


Het System Team

Het system team heeft verschillende taken. In de eerste plaats beheren zij onze eigen software. Zij installeren deze op onze stage- en productieomgevingen. Omdat alles vlot moet blijven draaien, monitoren zij al deze systemen constant.

het system teamEen tweede belangrijke taak van dit team is het ondersteunen van andere teams. Zowel het deployen van nieuwe features als het kopiëren van data naar verschillende omgevingen, behoort tot hun dagelijkse taken. Daardoor zijn zij experten in het omgaan met grote hoeveelheden data.

Verder ondersteunt het System Team ook onze marketeteers en onze lokale helpdesks. Dit doen ze enerzijds door het onderzoeken van problemen en anderzijds door het geven van advies.

 

Lees ook enkele getuigenissen van leden van dit team.

 


 

Werken op de IT-afdeling bij smartphoto, dat is …

Hou je van een technologische uitdaging? Dan zit je bij smartphoto op de juiste plaats. De aard van onze producten zorgt ervoor dat er steeds nieuwe uitdagingen op ons afkomen. Wij hebben dan ook een e-commerce platform gemaakt waaraan elke gepassioneerde IT’er met plezier meewerkt.

Enkele typische kenmerken van onze business:

  • Wij verwerken miljoenen beelden van klanten. Hierdoor hebben we momenteel meer dan 1.5 petabyte aan beelden!
  • Al deze beelden moeten op een doeltreffende manier vanop het toestel van de klant tot bij ons geraken.
  • De beelden moeten efficiënt opgeslagen worden.
  • De klanten kunnen hun beelden gebruiken op onze producten. Daarom bevat onze website verschillende applicaties waarmee de klanten de producten kunnen ontwerpen naar hun eigen smaak. Zo maken we van elke klant een kunstenaar in een handomdraai!
  • De beelden en designs van de producten moeten zowel in de browser als op hoge resolutie gegenereerd worden. Dit is nodig zodat we deze producten kwalitatief kunnen afwerken zoals de klant ze ontworpen heeft.
  • Om onze producten in gans Europa te kunnen aanbieden, ondersteunt ons platform meertalige websites.
  • Het blijft steeds een uitdaging om onze websites en applicaties attractief te maken. We willen er steeds voor zorgen dat onze klanten op een vlotte manier op de websites kunnen bestellen. Daarom stroomlijnen we onze webpagina’s continu.
  • We zijn ook volop bezig met een migratie van ons volledig platform naar de cloud om nog beter gewapend te zijn voor de toekomst.

Zoals je ziet zijn er uitdagingen genoeg: of het nu .net developers zijn met kennis van MVC, renderen, WPF, Typescript of de cloud, analisten, testers of system engineers, er is steeds plaats voor gemotiveerd talent!


 

CloudProjecten

.nete-commerce

beeldverwerkingFunctionele analyseHTML5

MVCCanvas

test automationTypescriptAgile

 


Aarzel dus niet en bekijk al onze openstaande vacatures bij smartphoto. Je kunt ook spontaan solliciteren door je cv te mailen naar solliciteren@smartphoto.com.